Admissions open (2020 - 2021)

Contact us on 9636212273

TEA VILLA CAFE: EXPERIENCING A SPACE AMIDST NATURE

Water flowing down to a stone wall welcomes us with gushing sound, transporting us to the designer’s imagination of space amidst nature. The backlit signage on the water wall enables it to attract everyone’s attention with the light and sound; At the same time, it helps to provide privacy from inside and curiosity from outside.

The office near the entrance has a separate small entryway. A rustic yet elegant style has been adopted for the workspace.

An amphitheatre and waiting space is developed in a large section of the site overlooking the greens. This space has been planned for live performances, concerts, and other entertainment activities that draw the attention of the visitors while waiting.

Fixed styled sitting units are made with the use of ropes was an inspiration of traditional charpai.

Cups, saucers, and kettles are customized as a hanging display above the water body. An even floor is achieved with help of kota stone.

The theme is continued on another wall; one wall has been treated with a pop of turquoise colour which is made out of different patterns of wire mesh giving the whole space a vibrant look.

The cafeteria has been made using a canopy structure; the front table makes up the statement with the whole length treated with broken cups and saucers embedded on it.

Along the pathways in our designer’s forest one would also encounter a forlorn car with vegetation grown all over it, making one think of the story behind it. The whole journey has been thought of as a story and the experience designed to become one’s journey.

Along the entry pathway, there is a row of palms which have been planned to provide a strong volumetric connection between a built form and Mother Nature. 

The outdoor Sit outs are the life of this wonderful space. They offer magnificent views while enjoying a meal, each sit out is surrounded by dense plantation and elements, lending them privacy from one another.

The furniture is designed in such a way that it is sturdy and light weight as needed for outdoor spaces in public.

The banquet, kitchen, and service areas are tucked at the rear of the site following the theme of nature-inspired spaces; the banquet hall too has a kota stone flooring laid carefully

Written by

Sakshi Mehta

Fashion Design (Three Year)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *